top of page

Schattige sfeerkaarsjes

Duur: circa 20-30 minuten

Moeilijkheidsgraad: ⭐⭐


In deze DIY laat ik je "de kunst van het kaarsjen maken" zien. Altijd als ik op mijn kamer aan het leren ben en het een beetje donker begint te worden, steek ik deze aan en wordt het leren gelijk wat minder erg. Het is ook nog eens heel makkelijk!

Alles wat je nodig hebt is:


1. Één of meerdere glaasjes (nutella potjes werken goed :)) 2. Kaarsvet (je kan ook kaarsvet van oude kaarsen gebruiken) 3. Kleurstof naar wens 4. Geurstof naar wens 5. Een kaarslontje Laten we er maar niet meer omheen draaien en gewoon beginnen!

Nadat je alle spullen bij elkaar hebt gepakt kan je beginnen met het smelten van het kaarsvet. Dit kan je het beste au bain marie doen en duurt ongeveer 15-30 minuten. Een andere manier is dat je het kaarsvet smelt in een speciaal daarvoor bestemde smeltkroes. Ik snap dat dat niet iets is dat je in het eerste de beste keukenkastje vindt, daarom werkt een pannetje ook! In die tijd kan je de kleur (en geur) van je kaars bepalen en zorgen dat het lontje op de goede plek zit. Dit is nogal een priegelig werkje, en om het iets makkelijker te maken kan je het lontje om een satéprikker wikkelen en die over het glaasje heen leggen.

Je kan je glaasje vullen wanneer er geen brokjes kaarsvet meer in de pan zijn overgebleven. Als je gaat gieten zal het lontje een beetje gaan bewegen, het is daarom wel handig om iemand anders te vragen het lontje voor je vast te houden.


Nu is het alleen nog maar een kwestie van wachten. Meestal duurt dit redelijk lang en mocht je nou echt heel ongeduldig zijn (zoals ik) dan kan je het proces verspoedigen door het potje in de koelkast te zetten.

Als de kaars hard geworden is, kan je hem in het potje laten of eruit halen. Als je hem in het potje laat, kan je die ook nog leuk versieren met tapejes, stickers en dergelijke. Leef je uit!

Voilà! Kan het nog makkelijker? ;)

Liefs, Julie


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page