top of page

Hoe maak je een necklace party?

Op het gebied van sieraden is er één allesoverheersende trend: layeren! Dit houdt in: less is bore en the more the merrier. Je kan het zo gek niet bedenken: wat voor kort nog echt too much was is nu helemaal in! Concluderend: niks is teveel. Dit is nog eens eens een trend waar wij, sieradenliefhebbers, van houden...


Allereerst moet ik wel zeggen dat er mensen zijn die bepaalde basisregels stellen, en bijvoorbeeld zeggen dat een necklace party altijd uit minimaal drie kettinkjes moet bestaan, of dat er minimaal één basic kettinkje tussen moet zitten. Hoewel dit aannemelijk klinkt, ligt het eigenlijk allemaal niet zo nauw. Het gaat er vooral om dat je je zelf fijn voelt en dat je helemaal verliefd bent op de combinatie die je gemaakt hebt. Er zijn geen regels, alles kan namelijk en de mogelijkheden zijn oneindig!

Julieelise probeert je natuurlijk wel een beetje op weg te helpen, maar uiteindelijk moet je het gewoon zelf doen. Dit gezegd hebbende, let's get started!


Een necklace party is natuurlijk geen party met maar één kettinkje, zorg er daarom voor dat je minimaal twee kettinkjes hebt en drie is natuurlijk nog leuker.

Het is misschien een voor de hand liggende "regel", maar dit moet je zeker niet vergeten: goud en zilver gaan niet echt samen... Zelfs al heeft het ene kettinkje maar één gouden kraaltje en het andere kettinkje maar één zilvere bedeltje, het zal er toch vreemd uitzien, en dat wil je vermijden.

Verder zijn er een aantal basic combinaties die je aan kan houden met drie kettinkjes, onthou wel dat dit natuurlijk maar wat ideetjes zijn:

  1. Het kortste kettinkje is een basic kralen kettinkje; het middelste is een kralen kettinkje met één of meerdere bedels, zoals muntjes, een tag of schelpjes en het langste kettinkje is een fine jewellery bedeltje. Deze combinatie ziet er erg vrolijk en zomers uit!

  2. Het kortste kettinkje is een kralen kettinkje met bedeltjes of iets dergelijks; het middelste kettinkje is een basic fine jewellery kettinkje en het langste kettinkje is een fine jewellery kettinkje met iets meer "tierelantijntjes".

  3. Alle kettinkjes zijn kralen kettinkjes, dit geeft een heel zomers en speels effect. Zorg er dan wel voor dat er in ieder geval één basic tussenzit.

  4. Alle kettinkjes zijn fine jewellery kettinkjes, dit zorgt voor een chique uitstraling en hierbij hoef je niet zoveel rekening te houden met je outfit, want deze combinatie past bij (bijna) alles!

Bij de bovenstaande combinaties zijn we telkens uitgegaan van het gebruik van drie kettinkjes, natuurlijk kan je er ook veel meer (of minder) dragen, maar drie is het meest voorkomend. Als je drie verschillende kettinkjes draagt, is het het mooist om drie verschillende lengtes aan te houden. Maar als je meerdere kettinkjes draagt, kan je ook twee kettinkjes met dezelfde lengte naast elkaar hangen, dit geeft een heel leuk effect!

Een goeie tip is het gebruiken van de verlengkettinkjes van kettingen. Bij julieelise zit er aan elk kettinkje een verlengkettinkje, waarmee je de lengte van het kettinkje goed kan reguleren. Zo kan je van een bepaald kettinkje het bovenste, middelste en zelfs onderste kettinkje maken, handig!


Het is ook altijd leuk om "texturen" te mixen en matchen, daarmee bedoel ik kraalgroottes (en de afwisseling daarvan), en verschillende fine jewellery kettinkjes. Vooral in die laatste heb je veel mogelijkheden: normaal jasseron, gedraaide ketting of bijvoorbeeld een grovere "chunky chain".


De laatste tip: probeer altijd je outfit een beetje te matchen met je necklace party. Probeer bijvoorbeeld een bepaalde kleur uit je kettinkje over te nemen met een top in dezelfde kleur. Dit hoeft natuurlijk niet, maar zorgt er wel voor dat je look er wat "completer" uitziet.


Het staat je natuurlijk helemaal vrij te doen wat je zelf wilt, en misschien heb jij wel een veel beter idee over een necklace party. Dat is in mijn opzicht juist het leuke van "ketting feestjes", iedereen kan er zijn eigen draai aan geven en zelf zijn stijl bepalen! Dus ik zou zeggen: experimenteer er op los, en wees vooral niet bang dat het too much is (want dat is het niet snel, hihi)!


Liefs,

Julieelise30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page