top of page

Hoe blijven je sieraden zo lang mogelijk mooi?

Bijgewerkt op: 29 mei 2020

Niemand wil toch sieraden die na een paar dagen, weken of maanden al niet meer mooi zijn? Zeker niet als je hebt geïnvesteerd in een mooie sieraden collectie. De meeste sieraden bij julieelise zijn van roestvrijstaal. Sommige echter niet en, om die zo lang mogelijk mooi te houden zijn hier een paar tips!

  1. Slaap écht niet met je sieraden! Dit is niet alleen slecht voor je sieraden, maar ook voor jezelf! Je kan namelijk stikken in een kettinkje, of je hand kan worden afgekneld door een armbandje. Je sieraden worden er ook niet blij van: als je een wilde slaper bent (en zelfs als je dat niet bent) kunnen ze makkelijk beschadigen.

  2. Spray geen parfum op je sieraden. De chemicaliën in parfum, body mist, haarlak en dergelijke kunnen gaan reageren met de sieraden. Hierdoor kan er een aanslag op je sieraad komen, of kunnen je sieraden verkleuren. Breng dus eerst je parfum aan, laat het opdrogen en doe dan pas je sieraden om. Kijk extra uit met haarlak en droogshampoo! Deze maken je sieraden namelijk onherstelbaar dof...

  3. Zwem of douche niet met je sieraden. Dit is een hele belangrijke! Behalve dat ze kunnen beschadigen (of erger nog, kwijtraken!) kan er chloor in het zwembad zitten. En van chloor worden je sieraden niet echt blij... Bovendien kunnen er restjes zeep achter blijven als je gaat douchen, op de lange termijn zal dit zorgen voor verkleuringen...

  4. Doe je sieraden pas om als je je hele outfit al aan hebt. Eén van de meest irritante dingen is wel als je bijna weg gaat, nog even snel een kettinkje om wilt doen en dat kettinkje blijft haken... Bovendien is erg ook nog een grote kans dat je kettinkje beschadigt, en dat is wel het laatste dat je wilt!

  5. Voordat je gaat sporten kan je je sieraden het best af doen. Sieraden worden niet blij van zweet...

  6. Tot slot kan je je sieraden het beste op een donkere plek bewaren. Je kan je sieraden bijvoorbeeld in een zakje, doosje of kistje doen. Nu snap ik hartstikke goed dat je sieraden soms ook mooi in je kamer wilt uitstallen, dat kan ook zeker! Het is dan alleen wel verstandig om ze om de zoveel tijd om te wisselen en te zorgen dat ze niet altijd in het felle licht staan.

Dit waren alle tips! Ik hoop heel erg dat je er wat aan hebt en dat dit helpt om je sieraden lang(er) mooi te houden. Bij mijzelf blijven ze altijd heel mooi, maar het verschilt natuurlijk ook wel per persoon. Iedereen heeft immers een net iets andere zuurgraad, en dat beïnvloedt het "verval" van je sieraden natuurlijk ook. Bij sommigen blijven sieraden altijd mooi, en bij anderen zijn ze na een jaartje al niet meer mooi om te dragen.

De sieraden van julieelise zijn gemaakt van mooie materialen, worden getest op kwaliteit en zullen in ieder geval een jaar lang goed blijven, maar als je goed voor de sieraden zorgt kan je nóg langer genieten van je julieelise sieraden!


Liefs,

Julieelise
26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page